Summa sidvisningar

onsdag 26 januari 2011

Protestera innan det är försent!

Den 9e december fattade den borgerliga majoriteten (5 personer) i Kulturnämnden i Nacka beslutet att alla folkbibliotek i ska privatiseras. Beslutet togs utan en offentlig diskussion. Allmänheten har därför inte fått en möjlighet att reagera..

Ingen konsekvensanalys har gjorts, något som är brukligt. Man har inte kunnat visa på att en upphandling skulle förbättra villkoren för biblioteken. Nackas bibliotek är kända för kunnig personal, hög kvalitet och god service. Ta inte risken att slå sönder en välfungerande verksamhet.


Biblioteken i nacka är navet för den lokala kulturen. Här samlas människor för att skapa bra förutsättningar för det lokala samhällslivet. Många engagerar sig frivilligt. När biblioteken privatiseras är risken stor att dessa insatser försvinner.

Revisioner har visat att kommunens tillsyn av entreprenader har brister. En god tillsyn är kostsam. Vinster som privata ägare kräver urholkar verksamheten. Biblioteken ska slå vakt om det fria ordet och vara obunden av företags särintressen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar